Bönevecka

BÖNEVECka
(digital)

6-13 februari 2020

En möjlighet att komma samman i bön och tillbedjan. Samtidigt som vi skapar utrymme i vår egen vardag för att umgås med Gud, så blir det en manifestation för enhet i Kyrkan i Göteborg. Vi välkomnar alla sorters bedjare och kristna samfund, vi kallar samman erfarna bönerävar, sökare, kontemplativa, karismatiska, gammalkyrkliga, lågkyrkliga, högkyrkliga, bibeltrogna… vad vi än väljer att kalla oss, är vi ett i Kristus och i bönens landskap kan vi närma oss Gud och varandra på samma gång.

...och hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han har gett oss.
Rom 5:5

På grund av den rådande pandemin kommer böneveckan denna gång vara digital, dvs vi ber enskilt i våra hem eller ute och samlas för gemensam bön via Zoom och Facebook. Vi uppmuntrar dig att utforma en plats för bön i ditt hem, om du inte redan har det. Det är också möjligt att ta en bönepromenad.

Vi vill fokusera på och tränga djupare in i hoppet vi har i Kristus, för oss själva, för vår stad och för hela skapelsen. Nedan kommer mer praktisk information: 

 

 • Navet för veckan kommer vara vår hemsida: www.gbghop.se Här finns en sida för att dela tack/böneämnen och vi lägger löpande ut resurser för att inspirera din enskilda bön. 
 • Boka in din bönetid via länken på hemsidan www.24-7prayer.com/signup/590889/ Tillsammans täcker vi veckans alla timmar med bön! Vi uppmuntrar er att titta på schemat vem som ber timman efter dig och be för dem. 
 • Vi kommer ha många möjligheter till gemensam bön via Zoom och Facebook (länkar finns på hemsidan). Bra att veta: man behöver inte vara medlem i Facebook för att kunna se sändningen, det är bara att klicka in på sidan via länken.
  • Gemensam inledning, vi ber med Pete Greigs Corona-bön, lördag 6:e kl. 15:00
  • Morgon-lovsång, söndag morgon kl 07:00
  • Morgonbön med bibelmeditation, mån-fre kl. 07:00-07:30 samt kvällsbön med examen, mån-tors kl. 21:00-21:30 (via Zoom). 
  • Be med bibeln, torsdag kl. 11:00
  • Lovsång tillsammans med Hope For This Nation torsdag kl. 12:00
  • Gemensam avslutning lördag 13:e kl. 14:00. Här delas vittnesbörd från veckan. Vi kommer även att ha en liten avslutningsfest, så ta på dig en rolig hatt och ta gärna med något att fika på!
 • På fredag kväll kl. 18-21 finns möjlighet till bönepromenad för vår stad. Samtidigt är ett team från Furulundskyrkan ute och ger Guds kärlek på stan. Samling på planen framför Domkyrkan kl. 18, efter det delar vi upp oss i grupper om två eller tre. Klä dig för att vara ute.
 • Det kommer också att finnas tre tillfällen då vi ber för de böneämnen du skickar in. Vi är då två personer från teamet som är på plats i bönerummet och ber live via Facebook stream. Mejla böneämnen till gbg.hop@gmail.com, eller skriv dem i chatten under sändning. Detta planeras till söndag, tisdag och lördag kl 13-14.
 • Om du skulle få akut förhinder och inte kan ta ditt bokade bönepass, kan du avboka själv eller mejla till gbg.hop@gmail.com, så får du hjälp. (Helst i god tid)